Orpheus Ensemble

“Traditiegetrouw bracht het Orpheus Ensemble bijna jaarlijks drie betoverende kerstconcerten. Het eerste vond plaats in Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, waar maar liefst 125 bewoners in groten getale aanwezig waren. Samen met het koor zongen ze uit volle borst bekende Nederlandse kerstliederen en werden bijzondere stukken, waaronder Baskische liederen en delen uit The Holy Child van Parker, ten gehore gebracht. Tijdens de pauze werden ze verwend met hapjes en drankjes verzorgd door het huis. Het was de 24e keer dat het Orpheus Ensemble bijdroeg aan deze sfeervolle kersttraditie.

Het succesvolle experiment van een tweede concert op zondagmiddag in de Trinitatiskapel, dat voor het eerst werd uitgevoerd in 2014 vanwege de enorme belangstelling voor de zaterdagavond, werd voortgezet. Met respectievelijk 110 en 130 enthousiaste bezoekers vulde het Orpheus Ensemble de sfeervol versierde kapel met prachtige koormuziek, waarbij het publiek ook nu vol enthousiasme meezong. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het koor kregen de concerten een extra feestelijk tintje, mede dankzij de getalenteerde sopraan Linde Schinkel en de vaardige pianist/organist Wouter van Belle.

Ondanks het ontbreken van sneeuw werden beide dagen afgesloten met een verrassingsbezoek van de kerstman en -vrouw in de kapel, die voor alle aanwezigen en koorleden kleine geschenken meebrachten.

Een welverdiend compliment gaat naar onze charmante en gepassioneerde nieuwe dirigent Caecilia Boschman voor het succes van deze kerstconcerten.”