Orpheus Ensemble

“In maart 2016 ontving het Orpheus Ensemble een eervolle uitnodiging van de Stichting Bijzondere Concerten om deel te nemen aan het Herdenkingsconcert op 4 mei in de Wilhelminakerk te Dordrecht.

Het muzikale programma van de avond richtte zich voornamelijk op delen van Karl Jenkins’ indrukwekkende vredesmis ‘The Armed Man (A Mass For Peace),’ een werk dat het koor al sinds 2008 meerdere keren met succes had uitgevoerd. De enthousiaste reactie van het koor en dirigent Caecilia Boschman was dan ook direct positief.

De avond begon na de gebruikelijke twee minuten stilte met een pianosolo van Olga Malkina, gevolgd door openingssprekers mevrouw Bertie Rodrigues van de stichting en burgemeester Arnold Brok, die een aangrijpende herdenkingstoespraak hield. De heer Arij Boogerman sloot af met het noemen van een onverwachte donatie aan de Stichting Stolpersteine, waarvan hij voorzitter is.

Het muzikale programma werd ingeluid met het prachtige stuk ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt, uitgevoerd door Caecilia Boschman op de piano en Karin Dolman op de altviool. Vervolgens bracht het koor negen delen uit de vredesmis ten gehore, waarbij sopraan Marjoleine Schaap als soliste optrad. De begeleiding werd verzorgd door pianiste Olga en violiste Karin, allemaal onder de gepassioneerde leiding van dirigent Caecilia Boschman.

De avond werd afgesloten met een indrukwekkende samenzang van het Wilhelmus, waarbij Olga majestueus het orgel bespeelde en meer dan 300 aanwezigen zich aansloten.”