Orpheus Ensemble


“In december, de maand van kerst en het einde van het jaar, bracht het Orpheus Ensemble de kerstsfeer naar Dordrecht met drie bijzondere kerstconcerten. Naast het vertrouwde optreden in de Trinitatiskapel op zaterdagavond, verhuisden we op zondagmiddag naar de Open Hof in Sterrenburg. Natuurlijk werden ook de bewoners van De Merwelanden niet vergeten.

In lijn met de trend om meer jongeren van alle leeftijden bij koorzang te betrekken, gingen we op zoek naar een geschikte partner. Tot onze vreugde vonden we het tienerkoor LOUD na een intensieve zoektocht. Deze energieke meidengroep zag het als een spannende uitdaging en de klik was meteen voelbaar. De samenwerking was zeer succesvol en smaakt zeker naar meer.

Naast een gevarieerd repertoire in het Frans en Engels, waaronder prachtige stukken uit ‘The Silence and the Sound’ van componiste Heather Sorensen, waarbij LOUD ons assisteerde, brachten deze jonge dames ook enkele swingende nummers ten gehore, zoals ‘Rockin’ around the Christmas Tree’ van Johnny Marks en ‘Santa Baby’ van Joan Javits & Philip Springer. Dit bracht het publiek in beweging en zorgde voor een aanstekelijke sfeer. Uiteraard was er ook ruimte voor gezamenlijke kerstliederen.

De concerten werden opnieuw deskundig geleid door onze dirigent Caecilia Boschman, en de muzikale begeleiding op de vleugel en het orgel werd dit jaar verzorgd door Hans van der Toorn.

Na afloop nam de kerstman het publiek op gepaste wijze mee in de kerstsfeer.”