Orpheus Ensemble

Na negen maanden van intensieve voorbereiding was het eindelijk zover. Het Orpheus Ensemble stond klaar om de uitdaging aan te gaan met Rossini’s veeleisende Petite Messe Solennelle. Het koor had hard gewerkt aan de zangtechnische uitdagingen van het stuk en werd bij hun opkomst in de redelijk gevulde Wilhelminakerk begroet met een spontaan applaus.

De nieuwe voorzitter, Bernetta Harting, verwelkomde het publiek kort voordat het concert begon. Onder leiding van dirigent Caecilia bracht het koor met onvermoeibaar enthousiasme dit prachtige werk tot leven, met zijn afwisseling van onstuimige passages en intense momenten van verstilling. De Petite Messe Solennelle wordt beschouwd als het mooiste werk van Rossini dat hij in zijn latere jaren componeerde en voor het eerst werd uitgevoerd in 1864.

Vier getalenteerde professionele solisten, Jenny Haisma (sopraan), Astrid Krause (alt-mezzo), Leon van Liere (tenor) en Joep van Geffen (bas), voegden een schitterende dimensie toe aan deze uitvoering. De muzikale begeleiding, zoals bedoeld in de compositie, werd verzorgd door Jeroen Liedorp op de vleugel en Dirk Luijmes op het harmonium. Beide musici lieten zich van hun beste kant horen, met opmerkelijke klanken uit het zeer oude Franse drukwindharmonium.

Dirigent Caecilia Boschman leidde het geheel met vakmanschap en zorgde voor een sfeervolle en passende atmosfeer. Het publiek toonde aan het einde van het concert hun waardering met een groot applaus en lovende woorden.

Alle artiesten hadden absoluut een groter publiek verdiend voor deze prachtige uitvoering. Een gedeeltelijke opname van het concert is beschikbaar op de website onder Multimedia/Video.”