Orpheus Ensemble

“De Muziekcommissie en dirigent van ons koor wilden een frisse draai geven aan de jaarlijkse concerten en besloten een thema toe te voegen. Dit jaar draaide alles om ‘wijn’ en alle genoegens die daarbij horen. Het programma combineerde vrolijke operamelodieën met een feestelijke wijnproeverij, wat de meeste koorleden wel dorstig maakte, gelukkig allemaal boven de 18!

Met medewerking van drie zeer ervaren solisten, sopraan Esther Putter, tenor Leon van Liere en bariton Frank Dolphin Wong, werden voor de pauze passende stukken uitgevoerd uit opera’s zoals Cavalleria rusticana van Mascagni, La Périchole van Offenbach, Carmen van Bizet, Roméo et Juliette van Gounod, I Vespri Siciliani en La Traviata van Verdi. Na een ruime pauze, waarin het publiek in de Wilhelminakerk zorgvuldig geselecteerde wijnen kon proeven van het Dordtse Wijnhuis no. 167, ging het concert verder met delen uit de komische opera l’Elisir d’amore van Donizetti.

Zowel koorleden als bezoekers waren in Italiaanse stijl gekleed, en de solisten brachten hun rollen op een vermakelijke manier tot leven. Jeroen Liedorp begeleidde koor en solisten uitstekend op de vleugel, terwijl dirigent Caecilia Boschman haar enthousiasme en vakmanschap inbracht.

Na afloop was er veel interesse in de aangeboden wijnen, wat resulteerde in talrijke bestellingen bij het wijnhuis.”