Orpheus Ensemble

Op de genoemde data werden de Trinitatiskapel, de Open Hof en de toneelzaal van Wooncentrum De Merwelanden omgetoverd tot sfeervolle kerstlocaties. Vanwege het succes van vorig jaar was het voor de Muziekcommissie en dirigent een logische keuze om opnieuw het tienerkoor LOUD te vragen om bij te dragen aan de kerstconcerten, waarop de jeugdige dames enthousiast ‘ja’ zeiden.

Het zorgvuldig samengestelde muziekprogramma omvatte werken als Verleih’ uns Frieden van Mendelssohn, Ave Maria van Elgar, Blow thou winter wind van Rutter, Believe van Ballard, God shall wipe away all tears van Jenkins, Rejoice in the Lord alway van Rathbone, en natuurlijk het onvermijdelijke I’m dreaming of a white Christmas van Irving Berlin. Daarnaast werd een selectie uit The Silence and the Sound van Heather Sorenson uitgevoerd. LOUD zong enkele stukken samen met het Orpheus Ensemble en bracht in hun eigen bezetting schitterende vertolkingen van Magic van Coldplay en a capella When I was your man van Bruno Mars.

Het geheel werd prachtig begeleid op de vleugel en het orgel door de enthousiaste Olga Malkina. Tijdens de samenzang konden ook de bezoekers in de goed gevulde zalen hun stem laten horen, met dirigent Caecilia Boschman die stralend leiding gaf aan zowel de koren als het publiek.