Orpheus Ensemble

Het ORPHEUS ENSEMBLE maakte na een lange pauze vanwege de coronaperiode een succesvolle comeback met een ambitieus Argentijns concert op 9 oktober 2022 in de Wilhelminakerk. Het programma was uitdagend vanwege de nieuwe Argentijnse taal en de snelheid van de muziek, maar met de hulp van een professionele Zuid-Amerikaanse begeleidingsgroep, Grupo Los Criollos, en een voorbereidende workshop slaagde het koor erin zich voor te bereiden.

Het concert, dat snel was uitverkocht, begon met het levendige “Mi vida, mi canción” van Althouse, gevolgd door het a capella gezongen “En los surcos del amor” van Carlos Guastavino en het traditionele “Tonada de la Quiaca” in een arrangement van Zadoff. Grupo Los Criollos trad op met authentieke instrumenten en opzwepende ritmes om de Argentijnse sfeer te benadrukken. Het koor voerde zes emotioneel geladen delen uit de Suite Indianas van Carlos Guastavino uit, geïnspireerd door gedichten van verschillende auteurs.

Na een optreden van de Grupo, inclusief originele Argentijnse dansen, sloot het eerste deel van het concert af met “El día que me quieras” van Carlos Gardel, met prachtige soloprestaties.

Het tweede deel van het concert omvatte het ingetogen “Ave verum corpus” van Esteban Tozzi, gevolgd door de uitvoering van de beroemde “Misa Criolla” van Ariel Ramirez, met gepassioneerde uitvoeringen door het koor en begeleiding door Grupo Los Criollos.

Het concert werd afgesloten met een langdurig applaus van het publiek voor het ORPHEUS ENSEMBLE, dirigent Caecilia Boschman en Grupo Los Criollos, gevolgd door een toegift van “Mi vida, mi canción.” Het concert was een indrukwekkende prestatie en een welverdiend succes voor alle betrokkenen.