Orpheus Ensemble

Het Orpheus Ensemble bracht een prachtig kerstconcert op 21 en 22 december 2019 in de sfeervol versierde Trinitatiskapel in Dordrecht. Onder leiding van dirigent Caecilia Boschman nam het koor het publiek mee op een muzikale reis vol kerstsferen en verrassingen. Samen met het Koper Kwartet Brasso en pianist Jeroen Liedorp brachten ze werken van Mendelssohn, Liszt, Fauré en tien andere minder bekende componisten ten gehore.

Het concert begon met een prachtige samenzang en leidde het publiek door een reeks minder bekende, maar schitterende kerstpareltjes en geliefde kerstklassiekers. Het Koper Kwartet Brasso, bestaande uit trompettisten Olga Warffemius en Edward de Bode, hoornist Martin Braber en trombonist Erno Brouwer, voegde een uniek koperklankpalet toe aan de uitvoering en bracht een levendige dynamiek met hun samenspel met pianist Jeroen Liedorp.

Hoogtepunten van het concert waren onder meer het ontroerende ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré en het prachtige ‘Ave Maria’ van Giulio Caccini, waarin zowel het koor als Jeroen Liedorp excelleerden. Het Orpheus Ensemble sloot de eerste helft van het concert af met een stralend ‘Transeamus’, een traditioneel Latijns kerstlied.

Na de pauze voegde het Koper Kwartet Brasso kracht bij aan de vreugde in liederen als ‘Hark! What mean those holy voices’ en ‘Gallery Carol’. Het Orpheus Ensemble bracht ook een ontroerende vertolking van ‘O Holy Night’ van Adolphe Adams en eindigde het concert met een oprechte en vreugdevolle uitvoering van ‘Rejoice in the Lord’ van George Rathbone.

Het publiek beloonde het Orpheus Ensemble met een staande ovatie en werd getrakteerd op een toegift waarbij het koor opnieuw uitnodigde om naar Bethlehem te gaan, een waardige afsluiting van een betoverend kerstconcert.

Samenvattend bracht het Orpheus Ensemble een kerstconcert vol vocale pracht, verrassende arrangementen en schitterende muzikale momenten