Orpheus Ensemble

Het Koor

Een rijke historie

Het Dordtse Orpheus Ensemble staat bekend als een van de meest traditionele gemengde koren in Nederland, met wortels die teruggaan tot de oprichting als dubbelmannenkwartet in 1915. Tijdens de oorlogsjaren in 1942 evolueerde het ensemble naar een gemengd koor dat tot op de dag van vandaag floreert.

Culturele Voetafdruk

Ons koor heeft door de jaren heen in Schouwburg Kunstmin faam vergaard met memorabele zangspelen en operettes in de midden 20e eeuw. Sinds de jaren zeventig hebben operawerken de boventoon gevoerd in ons repertoire, dat na de eeuwwisseling is verrijkt met oratoria. Ons eeuwfeest in 2015 markeerden we met een gedenkwaardig jubileumconcert. En zoals traditie betaamt, sluiten we elk jaar af met stemmige kerstconcerten.

Toewijding aan Kwaliteit

Wij zijn toegewijd aan het constant verbeteren van onze prestaties door regelmatige stemtesten en focussen op stemvorming. Met een kleine 40 gepassioneerde leden streven we continu naar een rijke klank en harmonie. Wij nodigen met name tenoren uit om ons ensemble te komen versterken.

KBZON

De Nationale Korenbond

Het Orpheus Ensemble is  lid van de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON).

Begeleiding

Het Orpheus Ensemble heeft door de jaren heen een rijke traditie van eminente koordirigenten gekend. Deze gepassioneerde en ervaren dirigenten hebben de artistieke koers van het ensemble gevormd en verrijkt

Boekingen

Geïnteresseerd in het boeken van het Orpheus Ensemble voor uw speciale gelegenheid? Als een van de oudste gemengde koren in Nederland met een rijke geschiedenis en een passie voor muziek, willen we graag met u in gesprek om uw evenement te verrijken met onze vocale pracht.